El dia abans de la vaga educativa de demà

Alumnes del País Valencià i de l’Estat Espanyol, com tots sabeu demà dia 9 hi ha vaga general en l’educació. Hui és una jornada de reflexió, al voltant de per què fer vaga demà. I és que hi ha gent que no sap els motius que va a defensar demà no assistint als instituts i universitats. 

Per això, com a Secretari d’Educació de Joves Socialistes de Sueca, he volgut fer aquest escrit per tal de fer-vos reflexionar sobre els motius per a fer vaga demà i manifestar-se.

Com molts sabreu, el ministre d’Educació, José Ignacio Wert pretén realitzar una profunda reforma de la Llei Orgànica d’Educació (LOE) allò que es coneix com a Llei Orgànica per a la Millora de la Qualitat Educativa (LOMQE).

Aquesta llei planteja crear avaluacions al final de Primària i de l’ESO, lleva poder a les Associacions de Mares i Pares (AMPA) que passa a mans del govern i a la direcció del centre, també canvia el caràcter de les assignatures vinculades a l’aprenentatge de llengües cooficials com el Valencià o l’Euskera, és a dir, perdran importància en la nostra educació en benefici únicament del castellà, penalitzarà als centres que no complisquen amb el rendiment acadèmic exigit, és a dir, el centre que tinga alumnes que siguen immigrants o que tinguen dèficits sensorials, motrius o cognitius perdran recursos que els permeten atendre aquesta diversitat. 

A més, els centres d’educació gaudiran de menor autonomia i, per tant, l’Estat tindrà una major centralització, és a dir, el ministeri d’Educació recupera terreny sobre els primers i les decisions d’aquests tenen menys pes. 

Per una altra banda, aquests no són tots els motius pels que demà hem de recolzar la vaga general educativa. També hi ha altres com la possible segregació a les aules, retallades en educació que empitjoren la qualitat en l’ensenyament, que es tradueix en un dèficit de coneixements entre l’alumnat i que faria, ni més ni menys, que forem més ignorants en allò que estudiem. Per no esmentar també, el greu atac a l’ensenyament públic en benefici de l’educació concertada o privada, o l’intent de promocionar en tot l’alumnat l’assignatura de religió, sense tindre en compte la preferència dels alumnes sobre cursar-la o no. 

En conclusió, aquestes són moltes de les raons (hi ha encara més) per les que hui, el dia abans de la vaga, hem de reflexionar per a recolzar-la demà. Hem de saber per què protestem i quin és el rebuig que li volem transmetre al senyor Wert. Hem de recapacitar tots els motius que faran que demà eixim als carrers per a dir-li “NO” a la LOMQE, dir “NO” a una llei imposada i poc democràtica, al meu parer, que ens farà tornar enrere en la història fins a temps franquistes, m’atreviria a dir. Així que companyes i companys, i ho reitere de nou, vos convide a reflexionar el què farem demà i per què ho farem. 


Josué Palomares Martí 
– 
Secretari d’Educació i Benestar Social JSPV-Sueca.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada